Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 9°C
Hafif Yağmurlu
Sakarya
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 10°C
Cum 13°C
Cts 17°C




Gündemin ardından… Kan donduran cinnet, Yusuf Alemdar ve Sapanca

Gündemin ardından… Kan donduran cinnet, Yusuf Alemdar ve Sapanca




19 Ocak 2024 16:03
820
A+
A-
Erkek CinnetiGüzel şehrimizde elim bir olay yaşandı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir komiser, boşanma aşamasındaki eşini, kızını ve kendi annesini vurduktan sonra intihar etti. Kadına şiddet olayları içinde örnek gösterilebilecek bu haber geldiğinde biz habercilerde derin bir üzüntü yarattı. Bir erkek birinci dereceden yakını olan üç kadının ikisinin yaşamına son verirken birini ise yaraladı.
Sebep her ne olursa olsun, kendi psikolojisi ne durumda olursa olsun, bir insanın başka bir insanın hayatına son vermesi kabul edilemez. Hele ki eşine, kızına ve hatta annesine kurşun sıkması hiçbir gerekçe ile açıklanamaz.
Kadına şiddet olaylarının artarak devam ettiği ülkemiz ve şehrimizde bu son olayın failinin bir polis olması ise akıllara durgunluk verdi.
 Aday Tanıtım ToplantısıAk Parti 18 Ocak 2024 günü Ankara’da görkemli bir törenle aday tanıtım toplantısı yaptı. AK Parti’nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da bu toplantıda açıklandı ve artık herhangi bir sürpriz bekleyemeyecek duruma geldik.
Nihayet seçime doğru giden yolda ilk aşama atlatıldı.
Şimdi sıra muhalefet partilerinin Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarını öğrenmeye geldi.
Ardından tüm partiler için ilçe belediye başkan adaylarını öğreneceğiz. Tüm aday listelerinin en geç 20 Şubat 2023 tarihinde seçim kurullarına verilmesi zorunlu.
Ak Parti için Cumhurbaşkanı bizzat kendisi en kısa sürede ilçe adaylarını da açıklayacaklarını söyledi.
Toplantıda dikkat çeken notları aktarmak gerekirse;
–          Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak, mevcut Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar sahneye çağırılarak Cumhurbaşkanı tarafından adaylığı ilan edildi.
–          Yusuf Alemdar’ın hemen ardından mevcut belediye başkanı Ekrem Yüce çağırıldı ve her iki siyasetçi Cumhurbaşkanı’nın iki yanında yerlerini aldılar.
–          Salondaki kadın katılımcı yoğunluğu oldukça iyiydi.
–          Sakarya’dan çok sayıda belediye başkanı ve il / ilçe teşkilatından isimler salondaki yerini aldı. Sık sık sosyal medya paylaşımları yaptılar.
 Sapanca ve BungalovlarSömestr tatiliyle birlikte Sapanca yerli turist akınına uğramaya başladı. Bugün yayınlanan haberlerde daha ilk günden konaklama tesislerindeki doluluk oranının yüzde 80’e ulaştığı bilgisi geldi. 
 Yakın zamanda Sapanca Belediyesi eski başkanlarından Aydın Yılmazer bungalov konusuna dikkat çekerek, 14 bin 500 bungalovun 9 bin tanesinin ruhsatsız olduğunu iddia etmişti.
Bu ruhsatsız yapıların olduğu yerlerdeki alt yapı yatırımları, çöp ve temizlik işleri, taksi, lokanta, cafe, alış veriş alanları gibi noktaların yeterli olup olmadığını ise bilinmiyor.
Gelen yerli turist doğasına yeşiline hayran kaldığı ve lüks konaklamada rahat ettiği için bu eksikliklere ne kadar tepki verecek merakla bekliyoruz.
Ayrıca, aslında ticarethane olan bu ruhsatsız bungalovların vergileri, belediyeye yapılmayan ödemeleri, kendileri kazanırken vatandaşlık görevlerini ihmal etmeleri nereye kadar devam edecek? 

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.