Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 22°C
Az Bulutlu
Sakarya
22°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C




2021 bitti ama nasıl? İşte Taraklı’da 2021 yılı özeti…

2021 bitti ama nasıl? İşte Taraklı’da 2021 yılı özeti…




15 Aralık 2021 19:53
2.312
A+
A-

2021 bitti ama nasıl? İşte Taraklı’da 2021 yılı özeti…

İşimizi severek yaptığımızı sizlerde çok iyi biliyorsunuz ve bu yüzden her olay sonrası hemen Taraklı Medya İnternet Gazetemizi tıklayarak Taraklı’da neler olduğunu anında izliyorsunuz. Taraklı Medya sadece Taraklı’da yaşayanlar için değil Dünya genelinde yaşayan Taraklılı’lar için verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Neydi bu sözler. Gece gündüz demeden Taraklılı hemşehrilerimiz için Taraklı’da olup bitenleri sizlere görüntülü olarak aktaracağız demiştik.  2010 yılından itibaren vermiş olduğumuz sözleri bir bir tutmaya devam ediyoruz. Yeni yılınızı şimdiden en içten dileklerimizle kutlarız. Yeni yılda da bizleri takip etmeye devam ediniz.

 

2021 yılının pek de iyi geçtiği söylenemez. Dünya ve ülkemizde felaketlerin peş peşe yaşandığı 2021, Taraklı’da da
İşte böyle geçti.

Taraklı Medya İmtiyaz sahibi Murat Diri, 2021 yılı içerisinde yaşanan önemli olayları sizler için derledi…

 

‘Bizim Murat’ı’ bir de böyle görün! Bu hafta çok konuşulacak!

‘Sakin Şehir’ Taraklı’nın renkli simalarından biri olan, yaptığı haberlerle, çektiği anonslarla adından sıkça söz ettiren Anadolu Ajanı , TV264 ve Medyabar muhabiri Murat Diri, Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Yatıya Misafirim var ‘adlı yarışmaya katılarak İlimizi temsil etmişti.

 

Sakin Şehir Taraklıda vahşi depolamaya son verildi
Taraklı Belediyesi tarafından Taraklı-Gölpazarı Acısu mevkiine yakın bir bölgeye yapılan Katı Atık Aktarma İstasyonu sayesinde Taraklı’da vahşi depolama sona erdi.

 

Gazeteci Murat Diri’ye bir görev daha

Taraklımedya imtiyaz Sahibi Murat Diri Anadolu Ajansı Taraklı Temsilciliği görevine getirildi.

Taraklı’da yaklaşık 12 yıldır gazetecilik yapan Taraklımedya.com imtiyaz sahibi Murat Diri, aynı zamanda Sakarya’nın en çok okunan internet haber sitesi Medyabar.com ve Sakarya’nın uydudan yayın yapan tek kanalı TV264 televizyonunda Taraklı temsilciliği görevini yürütmekte.

 

Kanlar içerisinde çarşıda dolaşan şahıs korkuttu!

Taraklı’da bıçakla yaralanan bir kişi yaralı bir şekilde Taraklı İlçe Merkezi’ne giderek yardım istedi. İsmail K.’yı kanlar içerisinde gören vatandaşlar durumu hemen 112 sağlık ekiplerine bildirdi.

 

Vernik kutularının olduğu depoda çıkan yangın söndürüldü

Taraklı’nın Uğurlu Mahallesi’nde Mehmet Ak’a ait vernik kutularının bulunduğu depoda çıkan yangın kontrol altına alınırken, depo kullanılmaz hale geldi.

Karagöl yaylası göleti buz tuttu

Özellikle yaz aylarında doğal güzelliğiyle dikkati çeken 1200 rakımlı yayla, her mevsim ziyaretçi akınına uğruyor.
Kar yağışının ardından yaylada bulunan gölette oluşan buz tabakası ise kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Donmak üzere olan köpeğin yardımına polis yetişti

‘Sakin Şehir’ (Cittaslow) unvanlı, Sakarya’nın Taraklı ilçesinde sokakta donmak üzere olan köpek yavrusunu polis ekipleri kurtardı.

Taraklı Belediyesi gece gündüz yollarda

Taraklı Belediyesi karla mücadele ekipleri, önceki gece başlayan ve iki gündür etkili olan kar yağışı sonrası çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Taraklı’da yaralı halde bulunan kedi ve köpeğe belediye sahip çıktı

Taraklı’da sokakta yaralı halde bulunan kedi ve doğum sonrası rahmi dışarıda kalan sokak köpeğine belediye ekipleri sahip çıktı.

“Sakin Şehir” Taraklı hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla sessizliğe büründü

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla Sakarya’nın Taraklı ilçesinde sessizlik hakim oldu.

 

Karagöl yaylasında mahsur kalan 3 Filistinli kurtarıldı!

Taraklının Karagöl yaylasına gezmeye gelen Filistin uyruklu 3 kişi yaylada otomobilin çamura saplanması sonucunda mahsur kaldılar.

Kumru isimli tarihi topun bakımı yapıldı

Taraklı ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından Taraklı’ya hediye edilen ‘Kumru’ isimli Ramazan topu Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında yeniden sergilenmeye başladı.

 

İmam Özçayır teravih namazının evde nasıl kılınacağını anlattı!

Teravih namazı, çok sayıda vatandaşın bir numaralı gündem maddesi oldu.Taraklı’nın Tarihi Yunuspaşa Camii İmam hatibi Alaattin Özçayır evde teravih namazının nasıl kılınacağını TV264’e anlattı.

 

Karagöl yaylası yolu sular altında kaldı!

Taraklı ilçesinde etkili olan yağışların ardından, karların da erimeyesiyle birlikte Karagöl yaylası sular altında kaldı.

Aksu deresi yine taştı

Taraklı ilçesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketinden sonra Aksu Deresi yine taştı.
Taraklıda sabah saat 04.00te başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış sonrasında Aksu deresi taştı. Tuzla ve Hark Mahallelerinde yağan yağmur, ilçe merkezindeki Aksu deresini taşırdı.

Freni patlayan kamyondan atlayan sürücü yaralandı!

Taraklı ilçesinde freni patlayan kamyon önce bariyerleri yıktı sonra yaklaşık 30 metrelik şarampole uçtu. Kazada sürücü Murat B. İse kamyondan atlayarak yaralandı.

Bu kez de Taraklılı Hafız Semih Yıldırım gururlandırdı

TRT 1’in en özel yarışması Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İftar Özel programı; Mustafa Cihat’ın sunumu, jüri üyeleri Mehmet Ali Sarı, Halil Necipoğlu ve Osman Egin’in değerlendirmesiyle Ramazan bereketini evlerinize taşıyor.

Taraklı’da atık kağıt ve mısır koçanları kadın kursiyerlerin elinde değerleniyor

İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde daha önce “Sıfır Atık” projesi kapsamında atıklardan paspas, klozet takımları, araba koltuğu kılıfları, yolluk, çekyat örtüsü gibi çeşitli ürünler yapan kursiyerler, kağıt atıklar ve mısır koçanlarından sepet, süs çiçek ve saksı üretmeye başladı.

Masumlar Apartmanı sezon finali! İnci’nin öldüğü, Han’ın delirdiği sahne Taraklı’da çekildi!

TRT1 Masumlar Apartmanı dizisinden Farah Zeynep Abdullah’ın nasıl ayrılacağı ortaya çıktı. Masumlar Apartmanı sezon finali TRT1 ekranlarına damga vuracak. Sezon finalinin bazı en önemli sahnelerinin Taraklı ‘da çekildiği öğrenildi.

Taraklı’da şiddetli rüzgarda zarar gören minare onarıldı

Taraklı ilçesinde fırtınadan zarar gören caminin minaresi hayırseverlerin desteğiyle tamir edildi.

Başkan Pilavcı, “Gücümüze güç katmaya devam ediyoruz”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Taraklı’ya çöp kamyonu hibe etti Taraklı, araç filosunu genişletiyor.

 

“Sakin Şehir” Taraklı, Bayramda da sokağa çıkma kısıtlamasıyla sessizliğe büründü
Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yurt genelinde uygulanan “tam kapanma” nedeniyle Taraklı’da Ramazan Bayramı’nda sessizlik hakim oldu.

Taraklı’daki bir caminin minaresine yıldırım düştü!Taraklı ilçe merkezi ve bazı mahallelerinde sağanak yağış etkili olurken bir caminin minaresine ise yıldırım düştü.

 

Taraklı sınırında Afgan hesaplaşması! Bıçaklayıp yağmur kanalına attı…

Göynük ilçesinde bir tavuk kümesinde çalışan 2 Afgan uyruklu arasında çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı. Göynükten Taraklı sınırına kadar gelen 2 Afgan’dan biri diğerini bıçaklayarak yol kenarındaki yağmursuyu kanalına attı. Yöre halkı tarafından bulunan yaralı Afgan hastanede yaşamını yitirdi.

107 yıl önce Mekke’de doğmuştu Taraklı’da toprağa verildi
Sakarya’da bilinen en yaşlı insanlarından biri olarak gösterilen 1914 Mekke doğumlu Muzaffer Gezer bugün toprağa verildi.

“Karaciğer dostu” enginarın hasadına başlandı
Üretici Mesut Kara: “Taraklı civarında yaklaşık 3 bin dönüm arazide enginarımız var. Türkiye’nin birçok yerinden telefonlar geliyor ancak taleplere cevap veremiyoruz”

Dr. Mehmet Özaslan’ın adı Ortaokulu’na yapılan mescide verildi
Taraklı’da 32 yıl görev yapan ve geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Dr. Mehmet Özaslan’ın adı Taraklı İmam Hatip Ortaokulu’ndaki bir mescide verildi.

Taraklı’da çatıdaki keçi operasyonu renkli görüntülere sahne oldu
Sakarya’nın Taraklı ilçesinde bir evin çatısına çıkan keçi, kendisini yakalamaya çalışan vatandaşları ve itfaiyecileri saatlerce uğraştırdıktan sonra indiği cami bahçesinde 4 metrelik duvardan atlayarak gözden kayboldu.

10 yıldır yaptığı ekşi mayalı köy ekmeği gelir kapısı oldu!
Taraklı ilçesinde yaşayan Hatice Eskioğlu (68) 10 yıldır kendileri için taş fırında yaptıkları ‘ekşi mayalı köy ekmeği’ geçim kaynağı oldu.

Oğluna, ‘Bu güzel havada evde mi oturulur’ dedikten sonra kaybolan yaşlı adam bulundu
Taraklı İlçesi Aksu Madenler Mahallesi’nde Cuma günü saat 14.30 sularında evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 88 yaşındaki Hilmi Çakar’ın bulunması için ekipler seferber oldu. Yaşlı adam yapılan çalışmalar sonucu ormanda gezinirken bulundu.

Geyve-Taraklı yolunda feci kaza… 2 ölü 1 yaralı
Taraklı – Geyve arasında yaşanan trafik kazasında ilk belirleme göre 2 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

Dünya evine giren öğretmenlerinin önüne bu pankartla geçtiler
Taraklı İlçe Tarım Müdürü Samet Yılmaz ile Taraklı Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Esra Dönmez Dünya evine girdi.

Taraklı doğal gaza kavuşuyor
Sakarya’nın ‘Sakin Şehir’ ünvanlı ilçesi Taraklı’da doğal gaz sevinci yaşanıyor.

Minik Zeynep son yolculuğuna uğurlandı
Taraklı’da ikamet eden Ahmet Keskin’in 1 buçuk yaşındaki kızı Zeynep Umay Keskin hayatını kaybetti. Minik kızın cenazesi Taraklı’da toprağa verildi.

Taraklı yabancı konuklarını ağırlamaya başladı!
Tarihi evleriyle ünlü “Sakin Şehir” unvanına sahip ilçe Taraklı’da turizm hareketliliği başladı. İlçeye ilk kafile ise Mısır’dan oldu.

Biraz dinleneceğim diye çıktığı odada ölü olarak bulundu.. Ölüm haberi ilçeyi yasa boğdu
Taraklı ilçesinde 43 yaşındaki 2 çocuk babası Kerem Kara, evinde av tüfeği ile vurulmuş halde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü vefaat etti!
Sakarya’nın Taraklı İlçesi MEM Şube Müdürü Ayfer Er’den bugün acı haber geldi. Er tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 5’inci yılında Taraklı’da andı
Fetö’nün 15 Temmuz 2016 kalkıştığı darbe girişimin 5.yılında Sakarya’nın ‘’Sakin Şehir’’ ünvanlı ilçesi Taraklı’da da çeşitli anma programları yapıldı.

 

Başkan Pilavcı’dan Kaymakam Hacıismailoğlu’na hayırlı olsun ziyareti
Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, ilçe Kaymakamlığı’na atanan Hacıismailoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Hacıismailoğlu göreve başladı
Taraklı Kaymakamlığı’na asaleten atanan Halis Hacıismailoğlu, göreve başladı.

Taraklı’da hazin veda Trafik kurbanı yaşlı çift toprağa verildi

Hastaneye doktor kontrolüne giderken kazada hayatını kaybeden İsmail Dedeoğlu (82)ve eşi Bahtiyar Dedeoğlu(75 Taraklı’da toprağa verildi.

 

Mehmet Ali Öğretmene son görev
Taraklı İlçesi Ulucami Mahallesi’nden Yasin, Ali Osman ve Enes Çınar’ın babaları Emekli Öğretmen Mehmet Ali Çınar sabaha karşı aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı..

“Sakin şehir Taraklı” bu bayram sessiz kalmadı
“Sakin şehirler” ağına (Cittaslow) üye Sakarya’nın Taraklı ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

Freni boşalan beton mikseri şarampole devrildi: 1 ölü
Taraklı ilçesinde yaklaşık 30 metrelik şarampole devrilen beton mikserinin sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Domuzlar 2 dönüm mısırını yedi! Hasat yaparken fark etti…
Taraklı’da mısır tarlasına giren yaban domuzları hasada zarar verdi.

Başkan Pilavcı vatandaşlara aşure dağıttı
Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü 20 metrelik şarampole devrildi
Taraklı ilçesinde yaklaşık 20 metrelik şarampole devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı.

Kafası sobaya sıkışan köpeği itfaiye kurtardı
Taraklıda Yenidoğan Mahallesinde kafası sobaya sıkışan köpek, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Gübre çukuruna düşen eşek, az kalsın telef oluyordu!
Taraklı’da gübre çukurunda boğulmak üzere olan eşek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ağaçlar karayoluna devrildi yol trafiğe kapandı
Taraklı’da karayoluna devrilen ağaçlar itfaiye ve belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Kaymakam Hacıismailoğlu’ndan mutlusu yok!
Geçtiğimiz ay Resmi Gazetede yayınlanan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama sonucunda Taraklı Kaymakamlığı’na asaleten atanan Kaymakam Halis Hacismailoğlu, Taraklı’da ilk kez baba olmanın sevincini yaşıyor.

 

Taraklı’da freni boşalan vinç dehşet saçtı
Taraklı’da freni boşalan vinç, bir evin samanlığına çarparak durabildi. Faciaya ramak kalan kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.


Sürücünün çarpıp kaçtığı yaralı eşeğe belediye ekipleri sahip çıktı
Taraklı’da bir sürücünün aracıyla çarpıp kaçtığı yaralı eşeğe belediye ekipleri sahip çıktı.

Taraklı’da kadınların imece usulü kış hazırlığı başladı
Taraklı ilçesinde, kış aylarında kullanılan salçalar, kadınların imece dayanışmasıyla hazırlanıyor.

Feci kaza! Traktör ile otomobil çarpıştı: 1 ölü 2 yaralı
Geyve ilçesinde traktör ile otomobilin çarpışması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Kaza Doğancıl Mahallesi Eskiciler mevkiinde meydana geldi.

Akıl almaz kazadan burunları bile kanamadan kurtuldular!
Taraklı ilçesinde meydana gelen kazada can kaybı ve yaralanma olmazken araçlarda maddi hasar meydana geldi.


Kendisi mi düştü! Yoksa biri mi çarptı?
Taraklı’da meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi ağır yaralandı.

Türkler sayesinde karnım doyuyor!
Japonya’da Japonlara Türkçe eğitimi veren 61 yaşındaki Hiroshi Okawa “Türkler sayesinde karnım doyuyor” dedi.
Japanyo’da Japonlara Türkçe eğitimi veren 61 yaşındaki Hiroshi Okawa, Taraklı ilçesini ziyaret etti. İki gün Taraklı’da konaklayan Okawa, Taraklı’nın tarihi mekanlarını gece gündüz gezerek tek tek not alıp fotoğrafladı. Taraklı Medya imtiyaz sahibi Murat Diri ile ilçe turu yapan ve uzun süre sohbet eden Hiroshi Okawa, Türklere övgü dolu sözler söyledi.

Kimse ne olduğunu anlayamadı! Su samuru mu? Köpek yavrusu mu?
Taraklı’da mısır tarlasını sulayan çiftçinin su borusundan çıkan hayvan leşi hem korkuttu hem şaşırttı. Tuhaf görünümü ile şaşkınlık yaratan hayvan leşini kimi köpek yavrusuna, kimi Su samuruna benzetti…

Yabancı öğrenciler Taraklı’ya hayran kaldı
Sakarya’nın tarihi evleriyle ünlü Taraklı ilçesi yerli yabancı konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Hılmi amca yine kayboldu! Bu kez 17 saat sonra bulundu.
Taraklı ilçesinde dün öğle saatlerinde evinden çıktıktan sonra kaybolan 85 yaşındaki Hilmi Çakar, bugün sabah saatlerinde bulundu.

Taraklı’da bir dizi film daha çekiliyor. 40’lı yıllar Taraklı’da canlandırıldı
Geçtiğimiz yıllarda birçok reklam, Sinema ve Dizi çekimlerine ev sahipliği yapan Taraklı, bu kez de FOX TV ekranlarından Eylül ayının ilk haftası yayınlanacak olan ‘Kanunsuz Topraklar’ Dizisine ev sahipliği yapıyor. Çekimleri tarihi Yunuspaşa Çarşısında gerçekleşen Dizi, 1940’larda Zonguldak’taki maden ocaklarını konu alıyor. Peki, Kanunsuz Topraklar dizisinin oyuncuları kimler? İşte Kanunsuz Topraklar dizisinin konusu ve oyuncuları hakkında bilgiler…

Ölüm kavşağında yine kaza!
Taraklı’da birçok kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin de yaralanmasına sebebiyet veren, Taraklı-Göynük-Geyve ve Gölpazarı kavşağında yine kaza meydana geldi.

Yılan bodruma yavruladı… Minik yılanları itfaiye topladı!
Sakarya’nın Taraklı ilçesinde bir evin temeline yuva yavan yavru yılanlar itfaiye ekiplerince çıkarılarak doğal yaşam alanına bırakıldı.

Şimşir tarağı ve şimşir kaşığı da tescillendi
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 8 Temmuz 2020’de Taraklı Şimşir Tarak ve Taraklı Şimşir Kaşık ile ilgili yapılan Coğrafi İşaret Tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescillendi.

Park halinde duran otomobil cayır cayır yandı!
Sakarya’nın Taraklı ilçesinde park halinde duran otomobil, yanarak kullanılamaz hale geldi.

“Şimşir oymacılığı ilçenin simgesi haline dönüştü” Ustaları tarafından geleceğe de aktarılıyor…
Sakarya’da az sayıda usta tarafından el emeğiyle üretilen şimşir tarağı ve kaşığı “bakteri üretmeme” ve “besin değerini düşürmeme” özellikleriyle dikkati çekiyor Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı: “Kültürel değere sahip ‘Taraklı Şimşir Tarak’ ve ‘Taraklı Şimşir Kaşık’, ustalarımızın elinde şekilleniyor.

Taraklılı vatandaşları mutlu eden bir çalışma daha!
Kısa sürede Taraklı’ya doğal gazı getiren ve ardından da kısa sürede vatandaşları mağdur etmeden yama çalışması yaptıran Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamaya devam ediyor.

 

MHP heyeti Taraklı’da tarihi ve kültürel alanları gezdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Taraklı ilçesinde incelemelerde bulundu.

 

Yaşı 76 ama ilk günü gibi heyecanlı…
Sakarya’nın Taraklı ilçesinde 9 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamirciliği yapan Necati Çiydem, eskisi gibi çok rağbet görmeyen mesleğini 40 yıldır devam ettiriyor.

Taraklı’da İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bir eve yaptığı operasyonda yaklaşık 7000 gram kubar esrar, 1 adet Tabanca, Av Tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

 

Otomobil yola çıkan ineğe çarptı!
Taraklı’da otomobil aniden Karayoluna çıkan ineğe çarptı. Kaza sonrası inek olay yerinden kaçarken otomobilde ise maddi hasar meydana geldi.

Bobinaj atölyesinde sırt motorunun pervanesi koptu: 1 kişi yaralandı
Taraklı’da bulunan bir bobinaj atölyesinde sırt motorunun pervanesinin kopması sonucunda 1 kişi yaralandı.

Cumhuriyetle yaşıt Mukaddes Nine hayatını kaybetti
Taraklı’nın Yusufbey Mahallesi’nde yaşayan (98) yaşındaki Mukaddes Ateş hayatını kaybetti.

 

Sakin şehir Taraklı’da Afganlar arasında kan aktı!
Taraklı’da bir evde yaşayan Afgan uyruklu şahıslarında arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşünce yabancı uyruklu kişiler birbirine girdi. Çıkan kavgada bir Afgan cam parçası ile göğsünden yaralandı.

 

TRT, ‘Ömür Dediğin’ programı Taraklı’da çekim yaptı
TRT Haber ekranlarında yayınlanan “Ömür Dediğin” program ekibi Sakarya Taraklı’ya gelerek çekim yaptı.

 

Taraklı’da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı
Taraklı ilçesinde motosiklet ile Cip’ in çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı.

Taraklı’da hareketli gece! Karantinadan çıkıp keserle darp etti
Taraklı İlçesi Dışdedeler Mahallesinde amcasının oğlundan ‘borç para’ alamayan şahıs amcasının oğlunu keserle darp etti.

Taraklı’da otomobil takla attı: 2 yaralı
Taraklı’da otomobilin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kamyondan düşen tomruk can alacaktı!
Taraklı’da seyir halindeki kamyonun kasasından düşen tomruk, karşı yönden gelen araca çarptı. Kazada sürücü yaralandı

Vali Kaldırım Taraklı’da incelemelerde bulundu
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Taraklıda tarihi konaklarda incelemelerde bulundu

Taraklıda polis aracı takla attı

Taraklı – Geyve eski Karayolu Aksu köprüsü mevkiinde kontrolden çıkan polis aracı taklalar atarak bahçeye devrildi. Kazada yaralanan olmadı.

 

Vali Kaldırım açıkladı: Yeryüzü cenneti Turizm cennetine dönüşecek
Vali Çetin Oktay Kaldırım: “Sakarya’mızı doğa ve kültür turizminin yanı sıra macera, spor, kongre, agro ve eko köyler, gastronomi, sağlık turizmi, alternatif turizm, karavan ve camping, kış turizmi, glamping ve tiny house gibi alanlarda dünya ölçeğinde önemli bir merkez yapmaya kararlıyız. Bu vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

 

Vali Kaldırım: “Taraklı’nın aldığı ünvan şehrimiz adına çok büyük bir kazançtır”
“Sakin şehirler” (Cittaslow) ağına üye doğa harikası Sakarya’mızın Taraklı ilçesi, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 24. Genel Kurulu’nda, dünyanın en prestijli ödüllerinden ‘Kırsal Turizm Destinasyonu’ ödülünü kazanarak ülkemizin gururu oldu.

Sakin şehir Taraklı, o alanda dünyanın en iyisi seçildi.

Sakin şehir Taraklı, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından dünyanın en iyi turizm kırsal yerleşim yeri seçildi

Turizmi kırsal kalkınma, dönüşüm ve toplum refahı için pozitif bir güç haline getirme hedefiyle bu yıl “En İyi Turizm yerleri Girişimi” başlatan BM Dünya Turizm Örgütü, Türkiye’den iki kırsal turizm yerleşim yerini seçti. 

Taraklı ve Nevşehir’in Mustafapaşa köyü İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen BM Dünya Turizm Örgütü’nün 24. Genel Kurulu’nda ödül aldı. 

 

 

Polat şov yaptı Taraklıspor ilk puanıyla tanıştı!

Sakarya Süper Amatör Küme B Grubunda mücadele eden Taraklıspor ligin 5.’inci haftasında kendi sahasında Kocaalisahilspor’u ağırladı. 2-0 geriye düşen Taraklıspor, Polat Çakmakcı’nın hat-trick yaptığı karşılaşmada Kocaalisahilspor’la 3-3 berabere kaldı.

 

Taraklı’da muhteşem Öğretmenler günü
Taraklı’da Öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kardeşler Sosyal tesislerinde kutladılar.

 

“Kırsal turizm alanı” ödülüne sahip Taraklı’da turizmi artırma hedefi

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünce ödül almaya hak kazanan Sakarya’nın Taraklı ilçesi, tarihi konakları, el sanatları, yöresel lezzetleri ve misafirperverliğiyle daha fazla turisti ağırlamak istiyor.

 

Ayvalarını çaldıkları kişiyi darbeden 4 kişiden ikisi tutuklandı
Taraklı ilçesinde, ayvalarını çaldıkları kişiyi darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden ikisi tutuklandı.
16 yıl sonra aynı haber aynı acı!

Adapazarı İzmit yolunda meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Nilüfer Ertürk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aile 16 yıl öncede Geyve’de yaşanan trafik kazasında polis memuru oğulları Fatih Esin Ertürk’ü de kaybetmişti.

Taraklı’da berber ve kuaförlere zam!
Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan Berberler ve Kuaförler son zamanlarda yapılan zamların ardından fiyat güncellemesi yaptılar. Taraklı ilçesi de yapılan zamlardan nasibini aldı.

 

Başkan Pilavcı’dan futbolculara “Sizlere inancımız tam”

Takıma sağladığı katkı ve desteklerden dolayı Taraklıspor Futbol Kulübü Başkanı Yavuz Özkul, Teknik Direktör Turgay Özen ve Genel Kaptan Aykut Bulut Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

 

‘’Sakin Şehir’’ unvanlı Taraklı ilçesinde ödüller art ardına geliyor.

Kasım ayında Taraklı Çok Programlı Anadolu Lisesi masa tenisi takımı kızlar ve erkekler kategorisinde Sakarya üçüncüsü, geçtiğimiz günlerde de Taraklı, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, dünyanın en iyi turizm kırsal yerleşim yeri seçilmişti. Bu kez de bir sevindirici haberde Taraklı Ortaokulundan geldi. Taraklı Ortaokulu yıldız kızlar takımı Dart turnuvasında Sakarya ikincisi olarak bölge finallerinde ilimizi temsil etme hakkı kazandı.

 


Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.