Trendyol 1.Lig’in 22.haftasında 26 puana sahip Sakaryaspor, deplasmanda Amedspor’un konuğu olacak. Bu kritik mücadele pazar günü saat 16.00’da Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak. İki takım arasında büyük olaylara sahne olan 2018-19 sezonundaki maç sonrasında Sakaryaspor, yaklaşık 7 sene sonra bir kez daha Amedspor’a konuk olacak.
Bu maç öncesinde iki takım arasında 3’ü resmi olmak üzere toplamda 5 maç oynandı. Bu maçlarda iki takımda 1’er galibiyeti bulunurken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım resmi olarak ilk kez 2019’da Sakarya Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bu maçtan yeşil-siyahlı temsilcimiz sahadan 2-0’lık skorla galip ayrıldı.
Bu maçın rövanşı ligin ikinci yarısında oynanan ve ‘Jilet’ olaylarıyla futbol kamuoyunun dikkatini çeken karşılaşmada Sakaryaspor rakibiyle 1-1’lik skorla sahadan ayrıldı. Bu sezon Trendyol 1.Lig’in 3.haftasında Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynanan mücadele 0-0’lık golsüz eşitsizlikle tamamlanmıştı.
Amedspor ve Sakaryaspor arasında oynanan karşılaşmalar:
2016 – Hazırlık Maçı | Sakaryaspor v Amedspor: 1-3 2007- Hazırlık Maçı | Sakaryaspor v Amedspor. 0-0
2018-19 Sezonu | 2.Lig | Sakaryaspor v Amedspor: 2-02018-19 Sezonu | 2.Lig | Amedspor v Sakaryaspor: 1-1
2024-25 Sezonu | 1.Lig | Sakaryaspor v Amedspor: 0-0
Sakaryaspor-Amedspor maçında ne olmuştu?
2019 yılında TFF 2. Lig Beyaz Grup 24. haftasında Diyarbakır Stadı’nda 2 Mart’ta oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçının ardından Sakaryasporlu 4 futbolcunun, Huzur Polis Merkezi’ne başvurarak rakip takımın oyuncusu Mansur Çalar’dan kendilerini kesici aletle yaraladığı iddiasıyla şikayetçi olmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, savcılıkta ifade veren Çalar, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.
Bu haberi kaçırmayın Maç esnasında jiletle doğradılar! Devamını Oku Çalar, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün en yakın kolluk birimine giderek imza atması şartıyla serbest bırakılmıştı. Mahkemece, adli kontrol tedbirlerine uyulmaması halinde Çalar’ın tutuklanabileceği ihtarında bulunulmuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 7 Mart’ta Mansur Çalar’a sürekli hak mahrumiyeti cezası vererek, 33 yaşındaki oyuncuyu futboldan men etmişti. Tahkim Kurulu sürekli hak mahrumiyeti cezasını kaldırarak, 33 yaşındaki futbolcuya 20 maç men cezası verdi. Mansur Çalar’a verilen 25 bin lira para cezası da onandı.