Yeşil-siyahlı temsilcimiz Trendyol 1. Lig’in 20. haftasında, Ankara Keçiörengücü’nün konuğu oldu. Ankara Aktepe Stadyumu’nda oynanan maçtan Sakaryaspor 3-2 galibiyetle ayrıldı.
ANRENÖRLER VE TRİBÜN OLAYLARI PFDK’YA SEVK EDİLDİHer zaman olduğu gibi Sakaryaspor taraftarı, takımını Ankara deplasmanında da yalnız bırakmadı. Ancak tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle karşılaşma sonrası Sakaryaspor PDFK’ya sevk edildi.
O TRİBÜNE DEPLASMAN YASAĞIPFDK, kötü ve çirkin tezahürat yaptığı belirlenen ve B blokta yer alan Sakaryaspor taraftarlarının elektronik sistem üzerinden biletleri belirlenerek bir sonraki deplasman maçına girişlerinin yasaklandığını açıkladı.
PFDK’nın Sakaryaspor taraftarlarıyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
“SAKARYASPOR A.Ş.’nin, 19.01.2025 tarihinde oynanan EMRE GÖKDEMİR İNŞAAT ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ-SAKARYASPOR A.Ş. Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN B blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,”ANTRENÖRLERE CEZA YAĞDISakaryaspor antrenörü Mehmet Nacır, karşılaşma hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 1 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 29 bin 250 TL para cezası aldı.
Sakaryaspor antrenörü Mert Mustafa Yücetürk ise akredite edilmediği alanlardan bulunması nedeniyle ihtar cezası alırken, karşılaşma hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle de 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.
PFDK’nın Sakaryaspor antrenörlerinin aldığı cezalara ilişkin açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı;
“Aynı müsabakada SAKARYASPOR A.Ş. antrenörü MEHMET NACIR’ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 29.250.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada SAKARYASPOR A.Ş. antrenörü MERT MUSTAFA YÜCETÜRK’ün, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT’nin 46/1. maddesi uyarınca İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada SAKARYASPOR A.Ş. antrenörü MERT MUSTAFA YÜCETÜRK’ün, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c maddesi uyarınca 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,”