Dolar 38,9344
Euro 44,2717
Altın 4.202,26
BİST 9.356,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 29°C
Hafif Yağmurlu
Sakarya
29°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 24°C
Per 24°C




Troya Müzesi’ndeki 25 saatlik İlyada Destanı okuması tamamlandı

Troya Müzesi’ndeki 25 saatlik İlyada Destanı okuması tamamlandı
sayin market

sayin market

22 Mart 2025 13:00
44
A+
A-
Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, gazetecilere, müze olarak, Anadolu’nun kadim sesini dünyaya duyurmak için çıktıkları bu yolculuğun, 25 saatlik kesintisiz bir şiir nöbetiyle taçlandığını söyledi.
21 Mart Dünya Şiir Günü sabahı 08.30’da başlayan okumanın 22 Mart sabahı 09.30’da sona eren “İlyada nöbeti”ne dönüştüğünü vurgulayan Gölcük, şöyle konuştu:
“Yalnızca bir okuma etkinliği değil, Anadolu’nun ruhunu, Homeros’un sözlerini ve insanlığın ortak belleğini yeniden canlandıran bir kültür direnişi oldu. Binlerce yıl önce bu topraklarda doğan Homeros, yalnızca bir ozan değil, Anadolu’nun ta kendisidir. Onun dizeleri, Çanakkale’nin rüzgârıyla dünyaya yayıldı. Bugün, Küçükkuyu’dan İstanbul’a, Bayramiç’ten Çanakkale’nin en ücra köylerine uzanan; 7’den 77’ye, Türkçe’den Farsça’ya, İspanyolca’dan Portekizce’ye, Almanca’dan İngilizce’ye, 6 dilde bu destanı okuyan tüm gönüllülerimizle, Homeros’un sesini yeniden doğduğu topraklarda yücelttik. Bu, bir metni okumak değil, Anadolu’ya sahip çıkmaktı. Çünkü İlyada’ya ses vermek, bu toprakların bin yıllık hikâyesine can suyu olmaktır.”
Rıdvan Gölcük, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu etkinlik, bir vedadan çok bir hoş geldindi. Bize gösterdi ki, Anadolu’nun sesi, dünyanın her köşesinde bir çınar gibi kök salabilir. Troya’nın yıkılan taşlarına rağmen, Homeros’un dizeleri hala ayakta. Bu destanı okuyan, dinleyen, bu topraklara gönül veren herkese minnettarız. İlyada, artık yalnızca bir metin değil; hepimizin yüreğinde çarpan bir Anadolu türküsüdür. Tüm katılımcılarımıza, çalışma arkadaşlarıma ve bu toprakların kültürüne gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.”
sayin market>

sayin market
Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.