Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 23°C
Az Bulutlu
Sakarya
23°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 24°C
Per 22°C




35 kişi çalışıyor günde 2 bin 500 çağrı cevaplanıyor! Sakarya’nın kalbi 112 Acil Çağrı Merkezi

35 kişi çalışıyor günde 2 bin 500 çağrı cevaplanıyor! Sakarya’nın kalbi 112 Acil Çağrı Merkezi




21 Nisan 2024 11:03
25
A+
A-
MEDYABAR.COM//112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerinin ana görevi acil çağrıların sevk ve koordinasyonunu sağlamak.
Bu kapsamda, Sakarya’da bulunan Acil Çağrı Merkezi’nde Emniyet, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, Orman ve AFAD acil çağrıları 7/24 esasına göre karşılanıyor, bu çağrıların sevk ve koordinasyonu sağlanıyor.
112 Acil Çağrı Merkezi’nde 2023 yılında toplam 1 milyon 124 bin 624, 2024 yılı başından itibaren ise toplam 273 bin 844 çağrı karşılandı.
YAZ AYLARINDA ÇAĞRI ARTIYORKonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mehmet Bilginer günlük ortalama olarak 35 personelin görev yaptığını söyledi. Yine günlük ortalama olarak 2 bin 500 çağrıya cevap verdiklerini aktaran Bilginer, “Yaz aylarının gelmesiyle bu çağrı sayısının artacağını düşünüyoruz” dedi.
“ASILSIZ VE GEREKSİZ ÇAĞRILAR VAR”Zaman zaman asılsız ve gereksiz çağrıların olduğuna dikkat çeken Müdür Bilginer, Sakarya’da bu sayıyı azaltmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Sakarya’da bu konuda genel bir duyarlılık olduğunu aktaran Bilginer, “Bilgi danışma amaçlı gelen telefonlar var. Bu konuda da Sakaryalı hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
4 ÖNEMLİ UYGULAMA112 Acil Çağrı Merkezleri projesinin ayrıca Engelsiz 112, Yabancı Dil Desteği, E-Call, AFAD Acil Mobil Uygulaması gibi 4 önemli bileşeni daha bulunduğunu aktaran Bilginer, vatandaşların bu uygulamaları uygulama mağazalarından indirebileceğini ifade etti.
112 MOBİL ÇAĞRI MERKEZİ112 Sakarya Müdürlüğü olarak kendi projelerinin olduğunu da vurgulayan Müdür Bilginer, afet durumunda vatandaşların sesine kulak verebilmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Bilginer, “Bu kapsam bir mobil çağrı merkezi çalışmamız bulunuyor. Bayağı bir yol kat ettik” şeklinde konuştu.
VATANDAŞLARA TAVSİYEÖzellikle sağlık çağrılarının yoğun olduğunu aktaran Bilginer, “Ardından emniyet, itfaiye, jandarma şeklinde çağrılarımızı sıralayabiliriz” dedi. Bilginer son olarak vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Telefonların ayarlarından muhakkak acil durum konum bilgilerini açmalarını tavsiye ediyoruz. Yine az önce belirttiğimiz uygulamaları da telefonlarına indirmelerini bekliyoruz. Aynı zamanda kendimizi geliştirebilmek için de vatandaşlarımızın geri dönüşlerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÇAĞRIYI BİZ KARŞILIYORUZ”Yaklaşık 4 buçuk yıldır 112 Acil Çağrı Merkezi personeli olarak görev yaptığını ifade eden Ahmet Mesut Çetin, “Bir arama geldiğinde ilk telefonu açan kişi biz oluyoruz. Sonrasında vatandaşa acil durumunu sorarak ilgili birime yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu. Diğer bir 112 Acil Çağrı Merkezi personeli Gözde Terzi ise gelen çağrıların genelde endişeli olduğunu ve vatandaşları sakinleştirdiklerini ifade etti.
ÇAĞRININ ÖNEMİ DEĞERLENDİRİLİYORAcil Çağrı Merkezi emniyet biriminde görev alan Murat Bey, yönlendirilen telefonun ardından ikinci kez vatandaşla konuşan kişi olduğunu belirterek gelen telefonun önemini değerlendiklerini ifade etti. Murat bey en çok asayiş alanında çağrı geldiğini vurgulayarak, “Bunlar kavga olabilir, trafik konuları olabilir. Tabi diğer birimleri ilgilendiren konular da dolaylı olarak bizleri ilgilendiriyor” dedi.
“TELSİZ İLE AMBULANS YÖNLENDİRİYORUZ”Doktor olarak 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görev yaptığını belirten Evren Ateş, ambulans gereken çağrıların kendilerine yönlendirildiklerini belirtti. Gelen çağrıyı değerlendirdiklerini belirten Ateş konum bilgilerine ambulans sevk ettiklerini belirtirken bir diğer sağlık personeli Hatice Çimen, telsiz biriminde görev yaptığını ve gelen çağrıları telsiz ile ambulans ekiplerine aktardıklarını söyledi.
“UMARIM VATANDAŞLARIMIZIN BİZE İHTİYACI OLMAZ”Acil Çağrı Merkezi İtfaiye Komuta Merkez Amiri Erol Abanoz; Sakarya genelinde yangınlar, sıkışmalı trafik kazaları, hayvan kurtarmaları gibi tüm acil durumlarda görev olduğunu ifade etti. Abanoz, “Buraya gelen çağrıların bizimle alakalı olan kısımlarını gerek merkezde gerekse ilçelere aktararak olay yerine intikallerini sağlıyoruz” dedi. Abanoz, “Umarım vatandaşlarımızın bize ihtiyacı olmaz” diyerek cümlelerini bitirdi.
“EN ÇOK ASAYİŞ ALANINDA ÇAĞRI ALIYORUZ” Son olarak değerlendirmelerde bulunan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Melih Alabay, çağrı merkezlerinin tek kurum altında birleştiğini hatırlattı. Jandarma bölgesinde ilk çağrıdan kendilerine gelen telefonları değerlendirdiklerini aktaran Alabay, “En çok asayiş alanında çağrı alıyoruz” dedi.

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.