Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 18°C
Az Bulutlu
Sakarya
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 22°C
Per 23°C




Diyanet: Çakma ürün kul hakkına girer

Diyanet: Çakma ürün kul hakkına girer




28 Mart 2024 13:03
41
A+
A-
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünlerin kullanımı ve sigortalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Diyanet TV’nin “Diyanet’e Soralım” programında izleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Aydın, imitasyon ürünlerin satışının ve kullanımının caiz olmadığını, belirli şartlar altında yapılan sigortaların ise caiz olduğunu belirtti.
Ağırlıklı olarak oruçla ilgili soruların yöneltildiği yayında, izleyicilerden “İmitasyon ürün satmak caiz mi”, “Tarım sigortası yaptırmak caiz mi” soruları da geldi…
“KAMU HAKKIDIR”Fatih Mehmet Aydın, “İmitasyon ürün satmak caiz mi?” sorusu üzerine şu açıklamada bulundu:
-Üreten firmanın milli ya da yabancı firma olma ihtimali olabilir. Firma sahibi Müslüman ya da gayrimüslim olabilir.
-Bu firmaların izin vermediği bir malı imitasyon olarak üretmek, satmak, satın almak, caiz değildir. Bu, kul hakkıdır. Bir bakıma da kamu hakkıdır.
“KONUSU HARAM OLMAYAN HER TÜRLÜ SİGORTA”“Tarım sigortası yaptırmak caiz mi?” sorusunu Aydın, şöyle yanıtladı:
-Konusu haram olmayan her türlü sigorta, Din İşleri Yüksek Kurulu’muzun kararına göre caizdir. Önemli olan sigortanın konusunun haram olmamasıdır. Örneğin, domuz çiftliğini sigortalatmak gibi, şarap fabrikasını sigortalanması gibi.
-Konusu haram olan bir şeyi sigortalamak caiz değildir. Bunun dışında ister isteğe bağlı, ister zorunlu olsun.
-Araç, iş yeri, deprem, tarım, sağlık bütün bu sigortaların hepsi Din İşleri Yüksek Kurulumuzun kararına göre caizdir. Mümkün mertebe alternatif sigorta kurumlarına yaptırırlarsa daha iyi olur. Gönülleri ferah olur.

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.