Dolar 32,3060
Euro 34,9802
Altın 2.447,68
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 19°C
Az Bulutlu
Sakarya
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 23°C




Göz alerjisi nedir?

Göz alerjisi nedir?




5 Mart 2024 12:03
57
A+
A-
Pek çok kişide rastlanan göz alerjisi endişeye neden olabilir. Bundan dolayı, “göz alerjisi nedir?” sorusu oldukça fazla araştırılmaktadır. Konu hakkında merak edilenleri cevaplayan Özel İnci Göz Hastanesi göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Ümit Güngör, önemli açıklamalarda bulundu.
Özel İnci Göz Hastanesi göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Ümit Güngör, “Alerjik konjonktivit veya bilinen adıyla göz alerjisi oldukça sık görülen bir hastalıktır.” dedi.
Gözde kızarıklık, kaşıntı, sulanma kapaklarda şişlik en önemli belirtileridir. Bütün alerjik hastalıklarda olduğu gibi alerjik konjonktivitte de genetik yatkınlığın çevresel faktörlerle etkileşimi rol oynamaktadır.
Hastalık çocukluk çağında daha sık görülmektedir. Yaş büyüdükçe görülme sıklığı da şiddeti de azalır. Muhtemel alerjen maddeler arasında polen, hayvan tüyü, kimyasal kokular, ev tozları ve küf bulunmaktadır. Alerji polenlerden kaynaklanıyorsa genellikle mevsimseldir. Alerjen madde hayvan tüyü, küf ve toz ise bazen alerjik krize neden olabilir. Bazı kişilerde belirli göz damlalarına veya kontakt lens solüsyonlarına karşı da alerjik tepki görülebilir” ifadelerini kullandı. 
Özel İnci Göz Hastanesi göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Ümit Güngör, Tedavi aşamasında neler yapmalıyız? diye sorulduğunda ise şu açıklamaları yaptı;
Tedavide temel ilke korunmak; alerjiye neden olan etkenlerden uzak durmaktır. Alerjik konjonktivitten korunmak için dışarı çıkarken güneş gözlüğü, şapka kullanmak, iç mekanlarda polen filtresi olan klimaların kullanılması, boya, temizlik maddeleri, parfüm gibi uçucu kimyasallardan kaçınmak, toz tutan halı, kilim, peluş oyuncak gibi eşyaların kullanılmaması önemlidir. Ayrıca gözleri kaşımamak, soğuk kompres yapmak, varsa kontakt lens kullanımına ara vermek fayda sağlar ilaçların uygun dozda yeterli süre kullanılması gerekir.
Op Dr Ümit Güngör, son olarak “Bu önlemlere rağmen hastalık ortaya çıkarsa, mümkün olduğunca belirtilerin ilk ortaya çıktığı andan itibaren, uzman hekim kontrolünde uygun ilaçların uygun dozda yeterli süre kullanılması gerekir.” dedi.

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.