Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 23°C
Az Bulutlu
Sakarya
23°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 23°C




Miras alacaklar için flaş karar: Bu şartı karşılamayan ödeme alamayacak

Miras alacaklar için flaş karar: Bu şartı karşılamayan ödeme alamayacak




11 Ocak 2024 16:03
91
A+
A-
Miras paylaşımında yeni bir şart getirildi ve bu şarta uymayanlar ceza ödemek zorunda kalacak.
Milyonlarca kişi, ebeveynlerinden miras kalan gayrimenkul ve dükkan tapularını kardeşleriyle paylaşırken, bu durum zaman zaman taraflar arasında çatışmalara yol açabiliyor ve hisseli tapu satışlarını karmaşık hale getiriyor.
Bu tartışmaların son bulması adına yeni bir düzenleme getirildi. Miras paylaşımında aranan yeni şart belli oldu. Pek çok kişinin bilmediği detaylar ortaya çıktı. Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, miras paylaşımları ile ilgili milyonların merak ettiği detayları açıkladı.
Heper, miras konusunda yaşanan anlaşmazlık durumunda yapılması gerekenleri anlattı. Buna uymayanlar ciddi anlamda tazminat ödemek zorunda kalacak.
GERİ ALABİLİR MİYİM?Heper’e yöneltilen en önemli sorulardan biri, ‘Babamızdan kalan mirası kardeşler arasında eşit olmayacak şekilde mahkeme kararıyla paylaştık. Ancak bazı kardeşler şimdi sözleşme şartlarına uymuyorlar. Devrettiğim arsalar üzerindeki hisseleri geri alabilir miyim?’ oldu.
Heper, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: ‘Okuyucum, kardeşler arasında miras taksim sözleşmesi yapılmış ancak nedeni bilinmeyen sebeplerle durum mahkemeye taşınmış ve mahkeme tarafından bir taksim gerçekleşmiş. Sözleşmede kesinlikle eşit paylaşım şartı bulunmuyor.’
Miras, yasal olarak kardeşler arasında eşit olarak dağıtılmalıdır, fakat sonradan mirasçı olanlar miras paylaşım sözleşmesi yapabilirler.
Bu sözleşmenin yazılı olarak düzenlenmiş olması önemli bir geçerlilik şartıdır. Resmi bir forma bağlı olmasa da yazılı olması gerekmektedir. Heper, ‘Mirasçılar, payların nasıl bölüneceği konusunda yazılı bir belgeyi imzalarsa, bu belge geçerli olur’ dedi.
Heper, eksik hükümlerle ilgili net bir yanıt vermenin zor olduğunu belirtti ve uygunsuz durumlarda mal teslimi, iade veya tazminat talep edilebileceğini vurguladı.

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.