Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 16°C
Hafif Yağmurlu
Sakarya
16°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 21°C




Müteahhitler bu habere çok üzülecek. Bu makine tam 80 saatte ev yapıyor…

Müteahhitler bu habere çok üzülecek. Bu makine tam 80 saatte ev yapıyor…




28 Nisan 2024 17:03
36
A+
A-
İnşaat sektörü için devrim niteliğinde bir gelişme yaşanıyor. Maine Üniversitesi, inşaat süreçlerini kökten değiştirecek yeni bir teknolojiyi tanıttı: Dünyanın en büyük polimer 3D yazıcısı Factory of the Future 1.0 (FoF 1.0). Bu yenilik, geleneksel inşaat yöntemlerini adeta gölgede bırakarak müteahhitleri endişelendirecek nitelikte.
Dev 3D Yazıcı ile 80 Saatte Hızlı ve Verimli İnşaatFoF 1.0, adını teknolojik yenilikçiliği ve inşaat hızıyla duyuruyor. Maine Üniversitesi’ndeki bu devasa 3D yazıcı, 80 saat gibi kısa bir sürede tam teşekküllü bir ev inşa edebilme yeteneğine sahip. Bu, yaklaşık olarak dört gün demek ve bu süreç geleneksel yöntemlerle aylar süren inşaat çalışmalarına kıyasla çok daha hızlı.
Kullanım Alanları ve YeniliklerFoF 1.0, sadece inşaat sektörüne değil, savunma sanayisinden çeşitli üretim alanlarına kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip. Bu teknoloji, büyük ölçekli projelerde kullanılarak maliyetleri düşürmek ve üretim süreçlerini hızlandırmak adına büyük potansiyel sunuyor.
Çevresel Etki ve SürdürülebilirlikMaine Üniversitesi, 3D yazıcı teknolojisini kullanarak geri dönüştürülebilir malzemelerden yararlanmayı ve çevresel etkiyi minimuma indirmeyi hedefliyor. Bu sayede hem maliyetler düşecek hem de daha yeşil ve sürdürülebilir inşaat projeleri hayata geçirilecek.
Geleceğin Yeşil Mühendislik ve Malzeme Fabrikası (GEM)FoF 1.0’ın yer alacağı GEM, sürdürülebilir üretim uygulamalarını destekleyen ve gelecek nesil 3D yazıcılar için araştırma yapılacak bir inovasyon merkezi olarak planlanıyor. Bu merkez, yeni mühendislik çözümleri ve malzemelerin geliştirilmesi konusunda kilit bir rol oynayacak.
Maine Üniversitesi’nin bu devrim niteliğindeki adımı, inşaat sektöründe paradigma değişikliğine neden olacak ve daha verimli, hızlı ve çevreci inşaat projelerinin önünü açacak.

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.