Dolar 32,3075
Euro 34,9694
Altın 2.445,13
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 19°C
Az Bulutlu
Sakarya
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 23°C




Ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir?

Ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir?




23 Mart 2024 12:03
35
A+
A-
11 ayın sultanı ramazan ayı devam ediyor.
Müslüman aleminin büyük bir özveriyle oruçlarını tuttuğu ayda ağız kokusunu önlemek ya da gidermek için bazı adımlar atılıyor.
Konu hakkında bilgisi olmayan kişiler “ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir?” sorusunu araştırmaya başladı.
Özellikle ağız kokusu uzun süre devam eden bireylerin yaşadıkları bu durumu bir sağlık uzmanına danışmaları tavsiye ediliyor.
Peki, ramazan ayında ağız kokusu nasıl önlenir, nasıl giderilir? İşte cevabı:
Bol bol su tüketin
Oruç süresince vücut susuz kalır ve ağız kuruluğu olabilir. Su içmek, ağızda biriken bakterileri temizler ve ağız kokusunu azaltır. İftar ve sahur arasında bol su içmeye özen gösterin.
Diş fırçalamaya özen gösterin
İftar ve sahur arasında dişlerinizi en azından iki kez fırçalayın ve diş ipi kullanın. Bu, ağızda biriken yiyecek artıklarını ve bakterileri temizleyerek ağız kokusunu azaltır.
Gargara ile ağzı temizleyin 
Gargara kullanmak, ağızda bakteri birikimini azaltır ve ağız kokusunu giderir. Ancak içerisinde alkol bulunan ağız gargaralarının oruç tutanlar için sakıncalı olduğunu unutmayın. Alkol içermeyen ağız gargaraları tercih edebilirsiniz.
Su tüketirken limon ve nane ekleyebilirsiniz
İftar sonrası veya sahurda limonlu veya naneli su içmek ağız kokusunu gidermeye yardımcı olabilir.
Sakız çiğneyebilirsiniz
Oruç açtıktan sonra, oruç tutmadan önce ve sonra özellikle şekersiz çiğneme sakızı çiğnemek ağız kokusunu önleyebilir. Ancak bazıları için bu mide asidini artırabilir, bu yüzden herkes için uygun olmayabilir.
Sahur ve iftarda yoğun kokulu yiyeceklere dikkat edin
Ağız kokusu genellikle yiyeceklerden kaynaklanır. Baharatlı ve kokulu yiyeceklerden kaçının ve daha hafif, sindirimi kolay yiyecekler tüketmeye özen gösterin.
Diş bakım kontrollerini aksatmayın
Ağız kokusunun altında yatan diş problemleri olabilir. Bu yüzden düzenli olarak diş hekiminize gitmek ve diş sağlığınızı korumak önemlidir.

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.