Dolar 32,2200
Euro 35,0544
Altın 2.523,01
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 24°C
Az Bulutlu
Sakarya
24°C
Az Bulutlu
Sal 27°C
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 22°C




Sakarya’da en yaygın kullanılan soyadlarını biliyor musunuz?

Sakarya’da en yaygın kullanılan soyadlarını biliyor musunuz?




21 Mart 2024 23:03
76
A+
A-
MEDYABAR.COM-
Ülkemizde çok farklı soyadları olduğu gibi birçok kişinin soyadı da akrabalık bağı olmamasına rağmen birebir aynı. TUİK verilerine göre, Türkiye’de en yaygın kullanılan soy isim ‘Yılmaz’ oldu. Bu durum ilimizde de aynı. Sakarya’da da 17 bin 110 kişi ‘Yılmaz’ soy ismini kullanıyor.
Türkiye’de en fazla kullanılan ikinci ve üçüncü soy isim ise ‘Kaya’ ve ‘Demir’. İlk 10’nda ise Çelik, Yıldız, Şahin, Yıldırım, Öztürk, Aydın ve Özdemir soy isimleri yer alıyor.
SAKARYA’DA 17 BİN 110 KİŞİNİN SOY İSMİ YILMAZ
Peki Sakarya’da durum nasıl? İşte rakamlarla Sakarya’da en yaygın kullanılan soy isimler…
Sakarya’da ilk sırayı 17 bin 110 kişi ile Yılmaz, ikinci sırayı 9 bin 192 ile Yıldız, üçüncü sırayı 9 bin 183 ile Demir alıyor.
Demir soy ismini Kaya, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Çelik, Şahin ve Kılıç soy isimleri izliyor.
İŞTE SIRASIYLA SAKARYA’DA EN YAYGIN KULLANILAN SOY İSİMLER:

SOYADI KANUNU NE ZAMAN ÇIKTI?
Soyadı Kanunu, her Türk vatandaşına bir soyadı taşıma yükümlülüğü getiren 2525 sayılı kanundur. İsviçre’den alınarak düzenlenen kanun, 21 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmiş, 2 Temmuz 1934 günü Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 2 Ocak 1935′te yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun kabulünden sonra soyadı, Türkiye’de kişilerin kimliğinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Soyadı Kanunu’nun kabulü, toplumsal alanda yapılan Atatürk Devrimleri’nden birisidir.


Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.