Dolar 32,1954
Euro 34,9893
Altın 2.510,97
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 24°C
Hafif Yağmurlu
Sakarya
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 21°C




SAÜ’de Öğrenim ve Öğretim Felsefesi konuşuldu

SAÜ’de Öğrenim ve Öğretim Felsefesi konuşuldu




29 Şubat 2024 13:00
62
A+
A-
Program, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’ın özgeçmişinin okunması ile başladı. “Öğrenim ve öğretim felsefesi” üzerine konuşan Prof. Dr. Günay konuşmasına Sakarya Üniversitesi’nin kuruluşunda 15 yıl boyunca bulunduğunu ve bu etkinliğe katıldığı için heyecan duyduğunu dile getirerek başladı. Günay, “Öğrencilik ve hocalık hayatında iki meseleyi çözemedim; birisi derse odaklanmak konusu ikincisi kopya çekmeyi meşru görmek. Ben öğrencilere öğrenme aşkını nasıl işleyebilirim nasıl bir tutku yerleştirebilirim diye düşünerek geldiğim nokta burasıdır” dedi. Öğrenim ve öğretim kavramlarını farklarını açıklayarak insanları, öğrencileri nasıl bir öğrenim ve eğitim verilmesi gerektiğinden bahsetti. Günay, “Asıl eğitimin el becerileri olduğunu yani zanaat, mesleki uygulamadır” diyerek el becerisini, öğrenimi ve hafızanın önemine vurgu yaptı. Bu dünyada hepimizin öğrenci olduğuna özellikle belirten Günay, “öğrenmenin ve öğretmenin temeli öğrenmedir” diye ekledi.
Eğitimin dayandığı eğitim felsefesini ortaya koymak için önceliğimizin genel çerçeveyi belirlemek olduğunu dile getiren Günay, “Her medeniyetin bir milleti, her milletin bir kültürü, her kültürün bir felsefesi ve her felsefenin içinde bir eğitim felsefesi vardır. Eğitim felsefesi, ancak içinde bulunduğu medeniyetin, toplumun ve kültürün düşünürleri, filozofları tarafından tasarlanabilir. Ismarlama elbise olur ancak ısmarlama eğitim felsefesi olmaz” şeklinde konuştu.
Eğitim ve öğrenimin odakta olduğu bir süreç olduğundan bahseden Günay, bilmenin ve öğrenmenin temelinin insanın kendinde olduğu bilgisinin, öğrenmenin temeli olduğunu vurguladı. Öğrenmenin, öğrenenin merkezde olduğu bir sistem olmasından sıklıkla bahsetti. Öğrenim ve öğretim için kültürü kovalamamız gerektiğini ve kültür olmadan yaşayamayacağımızı vurguladı.
Program Prof. Dr. Durmuş Günay’ın katılımcıların sorularını cevaplandırması ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın hediye takdimi ile sona erdi

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.