Dolar 32,3275
Euro 34,6072
Altın 2.393,12
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 18°C
Açık
Sakarya
18°C
Açık
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 20°C
Per 19°C




Taraklı Mahalle Muhtarları

Taraklı Mahalle Muhtarları




24 Nisan 2024 16:02
200
A+
A-

Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı
HARUN GÜNDÜZ
Telefon : 0 533 544 93 27

Hacımurat Mahallesi;
Muhtar: YUNUS USLU
Telefon : 0 538 380 15 80

Ulucami Mahallesi;
Muhtar: FAHRİ ÇAKAR
Telefon : 0 532 716 69 96

Yenidoğan Mahallesi;
Muhtar: ŞENOL ÇAMDİBİ
Telefon : 0 534 338 51 52

Yusufbey Mahallesi;
Muhtar: HÜSEYİN NAİL ÇELİKKAN
Telefon : 0 533 246 49 06

Yeniköy Mahallesi;
Muhtar: İBRAHİM BİLGİ
Telefon : 0 533 812 18 79

İlçeye 5 km. uzaklıkta bulunan Yeniköy Mahallesi 1950’lerde yerleşim yeri olarak kurulmuş, ilçemize bağlı Alballar ve Kemaller Mahallesi ile Bolu iline bağlı Göynük ilçesinin Kılavuzlar ve Dereiçi köylerinden göç eden aileler burada yerleşim yeri oluşturmuşlar. 1992 yılına kadar ilçemiz Mahdumlar Köyünün mahallesi iken, 1992 yılında muhtarlık olmuştur. Köy 32 hane olup, nüfusu 217 kişidir. Taraklı ile Göynük ilçesi karayolu üzerinde yer almaktadır. Mahallede elektrik şebeke su, telefon ve tek derslikli okul bulunmaktadır.

Yeniköy, ekonomik yönden kalkınmış köylerimizden biridir. Köy halkı geçimini tarım, hayvancılık ve ticaretle sağlamaktadır. Mahallede modern tarım aletlerinin tamamı bulunmaktadır. Yeniköy de büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin yanında modern kümeslerde broiler tavukta yetiştirilmektedir.

Uğurlu Mahallesi;
Muhtar: MUHAMMED AYGÜN
Telefon: 0 535 618 96 31

İlçeye 16 km uzaklıkta bulunan Uğurlu Mahallesi 28 hane olup nüfusu 122 kişidir. İlçemizin kuzeyinde kalmaktadır. Yaylaya 2 km. uzaklıkta olması nedeniyle yayla Mahallemiz sayılmaktadır. Yolu asfalt olup, elektrik , şebeke su ve telefonu bulunmaktadır. Mahalle halkının geçim kaynakları tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarım bitkilerinden buğday, arpa ve ayçiçeği yetiştiriciliği ağırlıktadır. Mahallenin kuruluş tarihi bilinmemektedir. Eski ismi Gelemir olan bu mahallemizin ismi 1970 yılında Uğurlu olarak değiştirilmiştir.

Tuzla Mahallesi;
Muhtar: MUHARREM TOPRAK
Telefon : 0 535 332 80 86

İlçeye 22 km uzaklıkta bulunan tuzla köyü 3 yerleşim biriminden oluşmaktadır. Dağ köyü olup ilçenin en uzak köyüdür. Köy 20 hane olup nüfusu 66 kişidir. Köy dağ köyü olduğundan sürekli göç vermektedir. Köy yolunun tamamı asfalt yoldur. Köy de elektrik, su ve telefon vardır. Okulu öğrenci azlığı nedeniyle kapalı olup öğrencileri taşımalı ilköğretim kapsamına alınmıştır. Köy halkının geçim kaynakları tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.

Pirler Mahallesi;
Muhtar: SELFET ÖZCAN
Telefon : 0 546 811 97 90

İlçeye 14 km uzaklıkta bulunan Pirler mahallesi16 haneden oluşmuş 83 nüfuslu küçük bir mahallemizdir. Mahalle yolu asfalt olup, elektrik, şebeke su ve telefon bulunmaktadır. Mahalle halkının geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve meyveciliğe dayanmaktadır. 1993 yılında bu köy de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Vişnecilik projesi uygulanmış olup, mahalleh alkına önemli ölçüde ekonomik gelir teşkil etmektedir. İlçemiz, Duman mahallesinde bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin üyesidir. 2001 yılında kooperatif aracılığıyla tarım bakanlığından, kooperatif olarak 360.000.000.000 TL süt sığırcılığı kredisi sağlanarak 500 adet kültür ırkı süt ineği sağlanmış, bu ineklerin 75 tanesi, bu mahallemizdeki üyelere verilmiştir. Yine Son yıllarda bahçe sebzeciliği önem kazanmaya başlamıştır. Öğrenci azlığı nedeniyle okulu kapatılarak öğrencileri taşımalı ilköğretim uygulaması kapsamına alınmıştır.

Mahdumlar Mahallesi,
Muhtar: HARUN GÜNDÜZ
Telefon : 0 533 544 93 27

İlçeye 11 km uzaklıkta bulunan Mahdumlar Mahallesi 68 hane olup nüfusu 402 kişidir. Mahdumlar mahallesi ekonomik yönden kalkınmasını tamamlamış halkının maddi durumu oldukça iyi olan mahallelerimizden biridir. Mahalle halkının geçim kaynakları tarım, hayvancılık, meyvecilik ve ticarettir. Mahallede büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanında ileri derecede modern kümeslerde broiler kümes hayvancılığı yapılmakta yolu asfalt olup, Mahallenin elektriği, şebeke su, telefonu, ilköğretim okul ve sağlık evi bulunmaktadır.

Mahalle halkının söylentilere göre 3 parçadan toplanmış, öte yüz, Darakçı ve Akvil mevkilerinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur.

Mahallenin Karagöldeki yaylası büyük yaylalarımızdan biridir. Mahallede hayvancılıkla uğraşan aileler ilkbaharla birlikte yaylaya çıkar, sonbaharda havalar soğuyuncaya kadar yaylada kalırlar.

Kemaller Mahallesi;
Muhtar: SEYHAN BOZKURT
Telefon : 0 536 598 93 09

Osmanlı döneminde Dodurga nahiyesi olan kemaller köyü ilçeye 15 km uzaklıkta olup, yolu asfalttır. Köy 45 haneden oluşmaktadır. Köyde toplam 266 kişi yaşamaktadır. Köyün elektriği, şebeke su, telefonu, sağlık evi ve 2 derslik ilköğretim okulu bulunmaktadır. Kemaller köyü ilçemiz ile Karagöl Yaylası yolu üzerinde ve yayla eteklerinde kurulmuş bir köyümüzdür. Köy ekonomik yönden kalkınmasını sağlayan köylerimizden biridir. Köy halkının geçim kaynakları tarım, hayvancılık ve turistik el sanatları yapımına dayanmaktadır. Köyde 430 adet büyükbaş 80 adet küçükbaş hayvan mevcuttur. Geniş ve verimli topraklara sahip olmadığından hayvancılık ve el sanatları 1. sırada yer almaktadır. Köy halkının tamamına yakını turistik el sanatları olan ağaç oymacılığı işleriyle uğraşmaktadır. El sanatlarından kaşık, kepçe, çatal, maşa ve hayvan figürleri yapılmaktadır.

İçdedeler Mahallesi
Muhtar: NAZMİ BOSTAN
Telefon : 0541 234 15 54

İlçeye 10 km uzaklıkta bulunan İçdedeler köyü 90 haneden oluşmuş, nüfusu 350 kişidir. Köyde elektrik, şebeke su, telefon, sağlık evi ve ilköğretim okulu bulunmaktadır. Köyün ilçe ve komşu köylere bağlantılı yolu asfalttır. Köy halkının geçim kaynakları tarım ve hayvancılık, az da olsa nakliyeciliğe dayanmaktadır. 254 adet büyükbaş, 395 adet küçükbaş bulunmaktadır.

Hark Mahallesi;
Muhtar: ALİ CENGİZ
Telefon : 0 537 777 83 99

 

İlçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Hark Köyü 3 ayrı yerleşim biriminden oluşmaktadır. 67 haneli 339 nüfuslu olan bu köyümüz dağ köyü olduğundan ekonomik olarak kalkınmasını sağlayamamıştır. Köyde elektrik, şebeke su , telefonu ve sağlık evi bulunmaktadır. Yolunun tamamı asfalt olup, Köy kalkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bu köyümüzde jeolojik olarak oluşmuş tabiat harikası Hark Kanyonu bulunmaktadır. Köy ekonomisinde hayvancılığın yanında havuç yetiştiriciliği 1. sırada gelmektedir. Ormanlık bir tepede kurulan bu köyümüze kışın ulaşmak zordur. Rakım olarak yayla ile aynı seviyeye yakın bir durumdadır. Bu nedenle bahar ekimi yapılarak buğday, arpa ve fiğ yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Ormanlık bir köy olması sebebiyle hayvancılıkta da ileriye gitmiş durumdadır. Köyde 208 adet büyükbaş, 846 adet küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Köyden 2 profosör 1 doktor yetişmiştir.

Hacıyakup Mahallesi;
Muhtar: YUNUS GÜREL
Telefon : 0 536 511 63 92

İlçeye 15 km uzaklıkta bulunan Hacıyakup köyü 3 ayrı yerleşim biriminden oluşmaktadır. Bunlar Paşalar, Kıran ve Bayır mahalleleridir. Köy Taraklı-Geyve karayolu üzerinde bulunmaktadır. Köy 113 hane olup, nüfusu 652 kişidir. Köy de iki derslikli okul ile sağlık evi bulunmakta olup, köye elektrik, şebekeli su ve telefon hizmetleri götürülmüştür. Ayrıca köyde romatizmaya kadın hastalıklarına ve sinir hastalıklarına iyi gelen 42 derece sıcaklıkta kil hamamı kaplıcaları bulunmaktadır. Köy halkının geçim kaynakları tarım-hayvancılık ,meyvecilik ve nakliyeciliğe dayanmaktadır. Ekonomik olarak kalkınması oldukça iyi düzeydedir. Köyde modern tarım aletlerinin tamamı bulunmaktadır. Meyvecilik alanında, bilhassa üzüm yetiştiriciliği önemli ölçüde olup, vişne ve kiraz, ceviz, enginar ve son olarak domates alanında da bahçeler yeni, yeni oluşmaktadır. Köylü elde ettiği ürünleri Geyve ve Taraklı pazarlarında satar.

Hacıaliler Mahallesi;
Muhtar: ARİF BALCI
Telefon : 0 536 936 64 99

İlçeye 13 km uzaklıkta bulunan Hacıaliler köyü 17 haneden oluşmaktadır. Köyün toplam nüfusu 67 kişidir. Yolunun büyük bir kısmı asfalttır. Köyde elektrik, şebeke su ve telefon mevcuttur. Köy halkının geçim kaynakları tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bölge olarak son yıllarda meyveciliğe önem verilmiş olup , bu köyümüzde de önemli ölçüde Vişne ve kiraz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Köyden 1 emniyet müdürü ,1 öğretmen, 1 vaiz yetişmiştir.

Duman Mahallesi;
Muhtar: REMZİ TÜYSÜZ
Telefon : 0 541 234 18 14

İlçeye 12 km. uzaklıkta bulunan Duman Köyü 44 hane olup, nüfusu 194 kişidir. Köyün yolu asfalt olup, köyde elektrik şebeke su ve telefon mevcuttur. İlçemizin kuzeyinde kurulmuş olup engebeli ve dağlık araziye sahip olmasına rağmen verimli topraklara sahiptir. Meyve yetiştiriciliği son yıllarda önem kazanmıştır. Okulu öğrenci azlığı nedeniyle kapalı bulunan Duman köyündeki öğrenciler taşımalı ilköğretim kapsamına alınmıştır. Köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bu köyümüzde az da olsa vişnecilik yapılmaktadır. Ayrıca bu köyümüzde 2001 yılında çevre köyler olan Akçapınar, Hacıaliler, Pirler ve Çamtepe köylerimizinde ortak oldukları Tarımsal kalkınma kooperatifi kurulmuştur. Tarımsal kalkınma kooperatifi aracılığı ile 2001 yılında Tarım Bakanlığından 500 adet süt ineği kredisi alınarak üyelere dağıtılmıştır. Tarımsal kalkınma kooperatifine üye olan bu köyler hayvansal ve tarımsal ürünlerini kooperatif aracılığı ile değerlendirmektedirler. Köyden 1 mühendis ve 5 öğretmen yetişmiştir.

Esenyurt Mahallesi;
Muhtar: BAHRİ YAĞCIOĞLU
Telefon : 0 533 416 85 35

İlçeye 12 km uzaklıkta bulunan Esenyurt köyü 46 hane olup, nüfusu 206 kişidir. İlçenin kuzeyinde kurulmuş olan bu köyümüzün arazi yapısı oldukça engebelidir. Tarıma yeterli derecede elverişli olmasa da buğday, arpa ayçiçeği yetiştirilmektedir. Bunun yanında el sanatları imalatı da köy ekonomisine oldukça katkı sağlamaktadır. Köyde elektrik, şebeke su ve telefon mevcut olup köyün ilçeyle bağlantılı yolu asfalttır. Esenyurt köyünde iki derslikli ilköğretim okulu bulunmaktadır. Köy arazisinin engebeli oluşu arazi miktarının azlığı gibi nedenlerden dolayı köyde, göç olayı yaşanmaktadır. Köyün tarihi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Eski isminin firnç olduğu bu köyün ismi 1970 yılında Esenyurt olarak değiştirilmiştir. Halkın geçim kaynağı tarımcılık- hayvancılık ve el sanatlarından ağaç oymacılığına dayanmaktadır. Köy halkı ilkbaharla birlikte Karagöl Yaylası’na yaylacılığa çıkar. Sonbahar da havalar soğuyuncaya kadar burada kalırlar.

Dışdedeler Mahallesi;
Muhtar: İSMAİL ÖRS
Telefon : 0 537 306 29 94

İlçeye 11 km uzaklıkta olan Dışdedeler köyü 62 hane olup, nüfusu 344 kişidir. Köy 3 yerleşim biriminden oluşmaktadır. Dağlık ve geniş bir araziye kurulmuştur. Köy halkının geçimi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Son yıllarda bu köyümüzde de kümes hayvancılık broiler yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yolu asfalt olup, elektrik, telefon, su ve okulu bulunmaktadır. Bu köyümüzde zengin mermer yatakları bulunmakta olup, özel sektör tarafından işletilmektedir.

Çamtepe Mahallesi;
Muhtar: SELAMİ ÖZTÜRK
Telefon : 0 543 594 82 66

İlçeye 12 km uzaklıkta olan Çamtepe köyü 27 hane olup, nüfus 120 kişidir. İlçenin güneyinde kurulan bu köyümüzün tarihçesi hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen yaşlıların anlattığı rivayetlere göre Bilyas adlı bir kişinin memleketinden kaçarak buraya yerleştiği ve köyün bu kişi tarafından kurulduğu anlatılmaktadır. Köyün isminin Billaz olduğu ve bu ismini bu kişiden aldığı rivayet edilmektedir. Rivayete göre bu kişinin yanında 9 kazan altın getirdiği fakat akibetinin ne olduğu bilinmemektedir. Bilyas olan köyün adı 1970 yılında Çamtepe olarak değiştirilmiştir. Köy halkının geçimi tarım-hayvancılık ve meyveciliğe dayanmaktadır. Bu köyümüzde 1993 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca vişne yetiştiriciliği projesi hazırlanmış ve ilk olarak bu köyümüzde uygulamaya konulmuş şu anda köyün en büyük geçim kaynağı olmuştur.7-8 bin dikili meyve ağacı bulunmakta olup, yılda 200 tonluk meyve hasatı elde edilmektedir. Meyvecilikte ilçede 1. sırada yer almaktadır.

Aksu Mahallesi;
Muhtar: EYÜP DUMAN
Telefon : 0 535 523 59 90

İlçeye 6 km uzaklıkta olan Aksu köyü 51 hane olup, nüfusu 197 kişidir. İlçenin batısında ve Geyve ilçesi yolu üzerinde bulunan bu köyümüzün muhtarlığına bağlı Davutlar, Madanlar ve Demirciler olmak üzere 3 yerleşim yeri bulunmaktadır. Köy halkının geçimi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarım modern tarım aletleriyle yapılmakta olup, bilinçli tarım yapılmaktadır. Engebeli arazi yapısına sahip olan köyün verimli toprakları vardır. Tarım ürünlerinden buğday, arpa, nohut ve ayçiçeği yetiştirilmektedir. Köyden geçen Aksu çayı, vadisinde meyvecilik ve sebzecilik yapılmakta olup, köylünün ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Köyde, hayvancılık modern fenni ahırlarda yapılmaktadır. Köy ilçeye yakın olduğundan öğrencilerin tamamı merkez ilköğretim okuluna taşınmaktadır. Köy Taraklı Adapazarı yolu üzerindedir. Su, Elektriği kanalizasyonu ve telefonu mevcuttur. Okuma yazma oranı % 90’dır.

Avdan Mahallesi;
Muhtar: İSMAİL AKBAL
Telefon : 0545 818 48 47

İlçeye 6 km uzaklıkta, 650 rakımlı olan Avdan köyü 32 hane olup, nüfusu 167 kişidir. Köye ait yaylasının olması nedeniyle yaz aylarında nüfusun büyük çoğunluğu yaylaya göç etmektedir. Yukarı mahalle ve aşağı mahalle olmak üzere iki mahalleden ibaret olup yüksekte olması sebebiyle ilçeye tepeden bakan güzel bir manzarası vardır. Avdan köyü ona komşu olan Esenyurt Köyünün mahallesi iken 1955 yılında muhtarlık olmuştur. Yolu asfalt olup, elektriği, telefonu ve suyu mevcuttur. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık ve bilhassa kümes hayvancılığı olan broiler yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Öğrenci azlığı nedeniyle öğrencilerin tamamı taşımalı ilköğretim kapsamına alınmıştır.

Alballar Mahallesi;
Muhtar: HAKAN ÇAM
Telefon : 0 535 935 70 39

İlçe merkezine 15 km uzaklıkta olan, Alballar köyü 28 hane olup, nüfusu 142 kişidir .Alballar köyü İlçenin kuzey doğusunda kurulmuş olup, Karagöl Yaylasına 5 km. uzaklıkta tabiatı ve doğal güzelliği ile şirin bir köyümüzdür. Tarihinin çok eski olmasına rağmen ne zaman kurulduğu hakkında kesin bilgi mevcut değildir. Kendilerine ait yaylaları olması nedeniyle yaz aylarında köy halkının çoğu yayladaki evlerinde yaşarlar. Bu yaylada bulunan düden mağarası oldukça ilginçtir. Ağustos ayında dahi içine girip kar yenilebilmektedir. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamalarına rağmen köyün temel geçim kaynağı turistik el sanatlarından, başta kaşık ve kepçe olmak üzere ağaç oymacılığıdır. Köye özgü küçük kaşık odaları ile atölyelerin olması yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Alballar Köyü ekonomik yönden kalkınmasını önemli ölçüde sağlamış olan köylerimizden olup tarım ürünlerinden buğday, arpa, fiğ, ile yayla köyünde patates yetiştirilmektedir. Köyde modern tarım aletlerinin tamamı bulunmaktadır.

Akçapınar Mahallesi;
Muhtar: MEHMET SANLI
Telefon : 0 536 529 33 67

İlçenin güneyinde olup ilçe merkezine 15 km uzaklıkta olan, Akçapınar köyümüz 62 hane olup, bu köyümüzde 234 kişi yaşamaktadır. Köyün tarihi hakkında önemli bir bilgi olmamasına rağmen ileriki yıllarda 6 haneden oluşan bu köy zamanla şimdiki halini almış olup yakın tarihte Bolu ilinden ilçemize bağlanmıştır. Köyün yolu asfalttır. Sosyal hayatın iyi bir yardımlaşma ve dayanışma içinde sürdüğü köyde elektrik, telefon, şebeke su ve kanalizasyonu ile sağlık evi ve okulu mevcuttur. Öğrenci azlığı nedeniyle bu köydeki öğrencilerimizin tamamı taşımalı ilköğretim kapsamına alınarak Taraklı Pansiyonlu İlköğretim okuluna taşınmaktadır. Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köyde modern tarım araçlarıyla bilinçli tarım yapılmakta olup son yıllarda yetiştirilmeye başlanılan vişne ve kiraz nedeniyle meyvecilik köy ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. Okuma yazma oranının %90 olduğu bu köyde bir öğretim üyesi, 2 mühendis, 1 avukat ve 4 öğretmen yetişmiştir.


Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.