Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı dolayısıyla çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Taraklı’da da kutlandı.
Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında çelenk töreniyle başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, kapalı spor salonunda düzenlenen programla devam etti. Protokol ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kutlama programı öğrencilerin şiir ve oratoryo gösterileri ile sona erdi.
Düzenlenen kutlama programına Taraklı Kaymakamı Turgay Tarık, Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İbrahim Güneş, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Cihat Avşar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, daire müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İle Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kıvcı yaptı. Ardından öğrencilerin şiir ve oratoryo gösterileri sonrasında okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle kutlama programı sona erdi. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan acı olaylar sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında eğlence bölümleri iptal edilmesi sebebiyle bu bayram sadece öğrenciler tarafından şiir okundu ve oratoryo gösterileri yapıldı.
Tören sonunda öğretmen ve öğrencileri tebrik eden İlçe Kaymakamı Turgay Tarık, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum dedi.