Dolar 45,9574
Euro 53,3982
Altın 6.574,28
BİST 13.947,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 31°C
Az Bulutlu
Sakarya
31°C
Az Bulutlu
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 29°C
Paz 26°C




Taraklı’da Sel Felaketi: Düğün salonu, evler su altında kaldı

3 Haziran 2026 03:36
45
A+
A-

Taraklı’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası Aksu Deresi taştı. Taraklı-Geyve eski karayolu kapandı, evler, ahırlar, düğün salonu ve tarım arazileri sular içinde kaldı. Gece saat 22.30 sularında Karagöl yaylası, Tuzla ve Hark mahallelerinde etkili olan yağışların ardından termal mevkiinden geçen Aksu deresi taştı.

Taşma sonrasında düğün salonu, bazı evler, ahırlar ve tarım arazileri sular içinde kaldı.

Selin meydana geldiği mevkie kısa süre içerisinde Taraklı Belediyesi’ne ait iş makinaları, Saski, Sedaş, Jandarma ve Polis ekipleri sevk edildi. Sedaş ekipleri sular içinde kalan düğün salonu ve evlerin elektriklerini keserken jandarma ve polis ekipleri de çevrede geniş önlemler aldı.

Suların yaklaşık 2 saat sonra çekilmesinin ardından Saski’nin vidanjörleri ve vatandaşlar tarafından getirilen su motorları ile sular içinde kalan arazideki suları tahliye çalışması yaptılar.

Selin ilk anından itibaren olay yerine gelen Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’da, çalışmaları bizzat yönettiği görüldü.

Selin bir anda geldiğini ve 3 metrelik beton yapının yıkıldığını söyleyen Özgür Bozkurt AA muhabirine yaptığı açıklamada,’’ Traktör ve kamyonu olay yerinden zor çektik. Bazı evleri su bastı bir evin içine kadar girmiş eşyaları da zarar görmüş. İki saat içinde çok yağmur yağdı. Karagöl yaylasından gelen su sele sebep oldu’ ’Dedi.

Akşam üstü yoğun bir yağmur yağdığını belirten Ulucami Mahallesi Muhtarı Fahri Çakar’da,’’ Yağmur sonrasında yayla ve Tuzla tarafından gelen su derenin üst kısmını taşırmış. Düğün salonu, ahır ve evler sular altında kaldı. Belediye’den kepçeler geldi. Emniyetli bir şekilde suları tahliye ediyorlar. Sevindirici tek tarafı ise herhangi bir can kaybının olmaması’ ’Dedi.

 

HABERİN VİDEOSU

 

 

sayin market>

sayin market
Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.