Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 24°C
Az Bulutlu
Sakarya
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 27°C
Çar 23°C




Uzmanı tek tek sıraladı: Buz gibi soğuklarda kombi kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanı tek tek sıraladı: Buz gibi soğuklarda kombi kullanırken bunlara dikkat!




11 Ocak 2024 12:03
68
A+
A-
Soğuk havaların yurda girmesiyle birlikte evlerde doğalgaz kullanımı yaygınlaştı. Soğuk günlerde hem en doğru şekilde ısınmak hem de tehlikelerden kaçınmak için ipuçlarını uzmanı tek tek açıkladı. İşte güvenli kombi kullanımı için dikkat edilmesi gerekenler.
AYARLANAN DERECEYE ULAŞANA KADAR ÇALIŞIYOR!İlk Adım Dereceyi Doğru Ayarlamak.Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, kombi ayarlanan sıcaklık değerine ulaşıncaya kadar çalışmaya devam ediyor.
Kombinin kalorifer devresindeki ayarlanabilen maksimum sıcaklığı 80 santigrat derece oluyor ancak kombinin sıcaklık ayarı gereğinden fazla yüksek tutulursa hem gaz tüketimi fazla oluyor hem de ortam, ısınması gerekenden daha fazla ısınacağı için konforsuzluk yaratıyor.
Bu nedenle, ortam hava sıcaklığını ideal değerlere getirmek için ihtiyaç duyulan değere ayarlamak yeterli oluyor.
Kombi uzmanları, bugünün kombilerinin yoğuşma teknolojisine sahip olduğunu ve yoğuşmalı kombilerin en yüksek verime düşük sıcaklık değerlerinde ulaşabildiğini unutmamak gerektiğini belirtiyor. 
SU BASINCI BU ARALIKTA OLMALI!Su Basıncı 1.0-1.5 Bar Aralığında Olmalı.Kombide veya tesisatta su kaçağı olması durumunda kombiye su doldururken su basıncını 1.5 bardan fazla basılmaması gerekiyor.
Bu orandan daha fazlası, kombi devreye girdiğinde suyun daha fazla genleşmesine neden oluyor.
Bu durum genleşme tankının diyaframına zarar verebiliyor ve emniyet ventilinden gereksiz su boşaltmasına neden oluyor.
Kombiye su doldururken su basıncının 1.0 bardan az olması da kombi devreye girdiğinde eşanjörde aşırı ısınmaya veya tesisatta hava kabarcıklarına neden olabiliyor.
Tesisatta hava kabarcıklarının oluşması pompa pervanelerinin kırılmasına neden oluyor. Bu nedenle kombide su basıncını da takipte tutmak gerekiyor.
KOMBİ PATLAMALARININ NEDENİ BU!Kombileri Uzun Yıllar Güvenle Kullanmak İçin Periyodik Bakım ŞartDoğal gazın, cihaza gelene kadar yanıcı, patlayıcı bir gaz olduğunu belirten uzmanlar, kombi patlamalarının genellikle cihazın içerisine gelen doğal gaz tesisatında ya da cihazın içerisindeki yanma grubunda bir kaçak olmasından kaynaklanabileceğini ifade ediyor.
Uzmanlar, gaz dağıtım şirketlerinin, doğal gaza bir koku verdiğini eğer bu koku alınırsa, ev sakininin hemen evi havalandırması, çakmak kullanmaması ve elektrik düğmelerini açmaması gerektiğini belirtiyor.
Bulunulan bölgedeki gaz dağıtım şirketi aranarak yardım istenmesi de önem arz ediyor.
Uzmanlar ayrıca kombilerin yıllar boyunca ilk günkü verim ve tasarruf oranlarıyla, hem de güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için periyodik bakımın önemine dikkati çekiyor.
Ortalama kombi kullanım ömrünün 10 yıl olduğuna dikkati çeken uzmanlar, bu sürenin bakımı zamanında yapılan kombilerde daha uzun olabileceğini aktarıyor.
Kombilerin optimum verimlilikte çalışmalarını sürdürmesi için düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekiyor. En önemlisi de bakımlar sırasında can güvenliği için tüm emniyet sistemlerinin, faaliyetlerinin ve sağlamlıklarının kontrol edilmesi önemli oluyor.

Taraklı Medya Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.